2013. december 1., vasárnap

Görög teasütemény

Hozzávalók:

 a tésztához:
    30 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg vaj, 2 tojás, 12 dkg porcukor, 2 csomag vaniliás cukor.

a töltelékhez:
    10 dkg darabolt datolya, / vagy mazsola / 5 dkg őrölt dió, 2 evőkanál kristálycukor.

Elkészítése:

 Először tölteléket készítettem el.
  A datolyát, a dióval, a cukorral, 2 evőkanál vizzel sűrűre főztem.

   A tésztához valókat összegyúrtam, és diónyi gólyocskákat formáltam belőle.
 Kissé meglapítottam, majd a közepüket ujjal benyomkodtam, és
 az elkészült datolyás, diós töltelékkel megtöltöttem.

  Sütőpapírral fedett sütőlemezre rakosgattam a  töltött sütiket, és előmelegített sütőben közepes hőfokon  kb. 25 percig sütöttem.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése