Hozzávalók:
a tésztához:
30 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg vaj, 2 tojás, 12 dkg porcukor, 2 csomag vaniliás cukor.
a töltelékhez:
10 dkg darabolt datolya, / vagy mazsola / 5 dkg őrölt dió, 2 evőkanál kristálycukor.
Elkészítése:
Először tölteléket készítettem el.
A datolyát, a dióval, a cukorral, 2 evőkanál vizzel sűrűre főztem.
A tésztához valókat összegyúrtam, és diónyi gólyocskákat formáltam belőle.
Kissé meglapítottam, majd a közepüket ujjal benyomkodtam, és
az elkészült datolyás, diós töltelékkel megtöltöttem.
Sütőpapírral fedett sütőlemezre rakosgattam a töltött sütiket, és előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 25 percig sütöttem.
a tésztához:
30 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg vaj, 2 tojás, 12 dkg porcukor, 2 csomag vaniliás cukor.
a töltelékhez:
10 dkg darabolt datolya, / vagy mazsola / 5 dkg őrölt dió, 2 evőkanál kristálycukor.
Elkészítése:
Először tölteléket készítettem el.
A datolyát, a dióval, a cukorral, 2 evőkanál vizzel sűrűre főztem.
A tésztához valókat összegyúrtam, és diónyi gólyocskákat formáltam belőle.
Kissé meglapítottam, majd a közepüket ujjal benyomkodtam, és
az elkészült datolyás, diós töltelékkel megtöltöttem.
Sütőpapírral fedett sütőlemezre rakosgattam a töltött sütiket, és előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 25 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése