2013. november 15., péntek

Londoni diós szelet

valódisáfrány blogjáról származik a recept.

 Hozzávalók:

az alaphoz:
    25 dkg teljeskiörlésű liszt - kétszer átszitálva, 1 teáskanál sütőpor, 15 dkg vaj, 5 dkg nádcukor, 4 tojássárgája.

a felső réteghez:
    4 tojásfehérje, 10 dkg nádcukor, 20 dkg darált dió, sárgabaracklekvár.

Elkészítése:

  A tojássárgákat a liszttel, vajjal, sütőporral, nádcukorral elmorzsoltam, összegyúrtam.
 Sütőpapíron kinyújtottam, és egy  35 x 24 cm-s  tepsibe helyeztem.
  A tojásfehérjéket keményre felvertem a nádcukorral, végül a darált diót is hozzákevertem.
 A tésztaalapot megkentem sárgabaracklekvárral, a tetejére simítottam a diós habot. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 25 percig sütöttem.







     

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jóé hangzik a recept! Vajon miért kell kétszer átszitálni a lisztet hozzá?

    VálaszTörlés
  2. A lisztben előforduló esetleges szennyeződések, csomok miatt kell átszitálni, és igy a liszt is könnyedebbé is válik.

    VálaszTörlés