valódisáfrány blogjáról származik a recept.
Hozzávalók:
az alaphoz:
25 dkg teljeskiörlésű liszt - kétszer átszitálva, 1 teáskanál sütőpor, 15 dkg vaj, 5 dkg nádcukor, 4 tojássárgája.
a felső réteghez:
4 tojásfehérje, 10 dkg nádcukor, 20 dkg darált dió, sárgabaracklekvár.
Elkészítése:
A tojássárgákat a liszttel, vajjal, sütőporral, nádcukorral elmorzsoltam, összegyúrtam.
Sütőpapíron kinyújtottam, és egy 35 x 24 cm-s tepsibe helyeztem.
A tojásfehérjéket keményre felvertem a nádcukorral, végül a darált diót is hozzákevertem.
A tésztaalapot megkentem sárgabaracklekvárral, a tetejére simítottam a diós habot. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 25 percig sütöttem.
Hozzávalók:
az alaphoz:
25 dkg teljeskiörlésű liszt - kétszer átszitálva, 1 teáskanál sütőpor, 15 dkg vaj, 5 dkg nádcukor, 4 tojássárgája.
a felső réteghez:
4 tojásfehérje, 10 dkg nádcukor, 20 dkg darált dió, sárgabaracklekvár.
Elkészítése:
A tojássárgákat a liszttel, vajjal, sütőporral, nádcukorral elmorzsoltam, összegyúrtam.
Sütőpapíron kinyújtottam, és egy 35 x 24 cm-s tepsibe helyeztem.
A tojásfehérjéket keményre felvertem a nádcukorral, végül a darált diót is hozzákevertem.
A tésztaalapot megkentem sárgabaracklekvárral, a tetejére simítottam a diós habot. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 25 percig sütöttem.
Nagyon jóé hangzik a recept! Vajon miért kell kétszer átszitálni a lisztet hozzá?
VálaszTörlésA lisztben előforduló esetleges szennyeződések, csomok miatt kell átszitálni, és igy a liszt is könnyedebbé is válik.
VálaszTörlés