Hozzávalók:
a tésztához: 50 dkg liszt, 5 dkg margarin, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 1 kávéskanál só, 4 dkg kristálycukor.
a töltelékhez: 20 dkg kimagozott meggy, / most fagyasztottat használtam/ 1 tasak vaniliás pudingpor, 4 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor, tojás- a tészta lekenéséhez.
Elkészítése:
A tejet langyosra melegítettem, elkevertem benne az élesztőt, a cukrot, és egy evőkanál lisztet, majd hagytam felfutni. / kb. 5 perc /
A lisztet a sóval, margarinnal elmorzsoltam, majd a felfutatott élesztővel közepes keménységű tésztává gyúrtam.
Langyos helyen 30 perc alatt duplájára kelesztettem.
A töltelékhez a pudingporból, a tejből,és a cukorból sűrű pudingot főztem.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb fél cm-re kinyújtottam, és 24 db kockára vágtam.
A pudingot a négyzetekre adagoltam , és 3-4 szem meggyet nyomtam mindegyikbe.
A tészták széleit tojással megkentem, és a két szemben levő sarkot egymásra hajtottam, így kaptam papucs alakot.
A papucsokat sütőpapírral fedett tepsibe helyeztem, a tetejüket tojással lekentem.
Hideg sütőben kezdtem sütni, / addig is kelt / és közepes hőfokon sütöttem aranybarnára.
Ötlet: Nők Lapja Konyhája
a tésztához: 50 dkg liszt, 5 dkg margarin, 2,5 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 1 kávéskanál só, 4 dkg kristálycukor.
a töltelékhez: 20 dkg kimagozott meggy, / most fagyasztottat használtam/ 1 tasak vaniliás pudingpor, 4 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor, tojás- a tészta lekenéséhez.
Elkészítése:
A tejet langyosra melegítettem, elkevertem benne az élesztőt, a cukrot, és egy evőkanál lisztet, majd hagytam felfutni. / kb. 5 perc /
A lisztet a sóval, margarinnal elmorzsoltam, majd a felfutatott élesztővel közepes keménységű tésztává gyúrtam.
Langyos helyen 30 perc alatt duplájára kelesztettem.
A töltelékhez a pudingporból, a tejből,és a cukorból sűrű pudingot főztem.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb fél cm-re kinyújtottam, és 24 db kockára vágtam.
A pudingot a négyzetekre adagoltam , és 3-4 szem meggyet nyomtam mindegyikbe.
A tészták széleit tojással megkentem, és a két szemben levő sarkot egymásra hajtottam, így kaptam papucs alakot.
A papucsokat sütőpapírral fedett tepsibe helyeztem, a tetejüket tojással lekentem.
Hideg sütőben kezdtem sütni, / addig is kelt / és közepes hőfokon sütöttem aranybarnára.
Ötlet: Nők Lapja Konyhája
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése