Nem vagyok egy szorgalmas blogoló,és kommentelő, de szeretném ha ezt a finom diós pogácsa receptet sokan megismernék. Ezért ezzel a recepttel veszek részt a Sad 19. -dik fordulójában. Ahol Szofika diós, vagy mákos recepteket vár.
Nagymamám régen mindig ősszel sütötte, és nekem mindig nagyon ízlett. Igy az ő receptje alapján most én is elkészítettem.
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt, 20 dkg margarin, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, 2 evőkanál porcukor, 16 dkg darált dió, 4 dkg porcukor.
1tojássárgája a lekenéshez.
Elkészítése:
A 2 dl tejet 1 evőkanál porcukorral langyosra melegítettem, és az élesztőt belemorzsoltam.
A lisztet, a puha margarint, 1 evőkanál porcukrot egy tálba mértem, és hozzáöntöttem a felfutatott élesztőt.
Összegyúrtam, dagasztottam, és 50 percet kelni hagytam. Lisztezett felületen kinyújtottam, 1 cm vékonyra, és megszórtam a cukros darált dióval.
Hajtogattam, 10 percig pihentettem, ismét kinyújtottam, hajtogattam, pihentettem.
Végül kb. 1-1.5 cm vastagra kinyújtottam, közepes pogácsa szaggatóval kiszaggattam. Sütőpapírral borított tepsire helyeztem a pogácsákat, késsel bevagdostam, és tojássárgájával lekentem a tetejüket.
Hideg sütőben kezdtem sütni, majd közepes hőfokon sütöttem készre.
Nagymamám régen mindig ősszel sütötte, és nekem mindig nagyon ízlett. Igy az ő receptje alapján most én is elkészítettem.
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt, 20 dkg margarin, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, 2 evőkanál porcukor, 16 dkg darált dió, 4 dkg porcukor.
1tojássárgája a lekenéshez.
Elkészítése:
A 2 dl tejet 1 evőkanál porcukorral langyosra melegítettem, és az élesztőt belemorzsoltam.
A lisztet, a puha margarint, 1 evőkanál porcukrot egy tálba mértem, és hozzáöntöttem a felfutatott élesztőt.
Összegyúrtam, dagasztottam, és 50 percet kelni hagytam. Lisztezett felületen kinyújtottam, 1 cm vékonyra, és megszórtam a cukros darált dióval.
Hajtogattam, 10 percig pihentettem, ismét kinyújtottam, hajtogattam, pihentettem.
Végül kb. 1-1.5 cm vastagra kinyújtottam, közepes pogácsa szaggatóval kiszaggattam. Sütőpapírral borított tepsire helyeztem a pogácsákat, késsel bevagdostam, és tojássárgájával lekentem a tetejüket.
Hideg sütőben kezdtem sütni, majd közepes hőfokon sütöttem készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése