2013. november 10., vasárnap

Diós pogácsa

    Nem vagyok egy szorgalmas blogoló,és kommentelő, de szeretném ha ezt a finom diós pogácsa receptet sokan megismernék. Ezért ezzel a recepttel veszek részt a Sad 19. -dik fordulójában. Ahol Szofika diós, vagy mákos recepteket vár.

  Nagymamám régen mindig ősszel sütötte, és nekem mindig nagyon ízlett. Igy az ő receptje alapján  most én is elkészítettem.

Hozzávalók:

  50 dkg finomliszt, 20 dkg margarin, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, 2 evőkanál porcukor, 16 dkg darált dió, 4 dkg porcukor.
 1tojássárgája a lekenéshez.

Elkészítése:

 A  2 dl tejet 1 evőkanál porcukorral  langyosra melegítettem, és az élesztőt belemorzsoltam.
 A lisztet, a puha margarint, 1 evőkanál porcukrot egy tálba mértem, és hozzáöntöttem a felfutatott élesztőt.

   Összegyúrtam, dagasztottam, és 50 percet kelni hagytam. Lisztezett felületen kinyújtottam, 1 cm vékonyra, és megszórtam a cukros darált dióval.  

Hajtogattam, 10 percig pihentettem, ismét kinyújtottam, hajtogattam, pihentettem.

Végül kb. 1-1.5 cm vastagra kinyújtottam, közepes pogácsa szaggatóval kiszaggattam. Sütőpapírral borított tepsire helyeztem a pogácsákat,  késsel bevagdostam, és  tojássárgájával lekentem a tetejüket.
 Hideg sütőben kezdtem sütni, majd közepes hőfokon sütöttem készre.

     



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése