Hozzávalók:
70 dkg finomliszt, 35 dkg vaj, 3 tojás, 2 csomag sütőpor, 1 dl tejföl, 35 dkg kristálycukor, 2 kg reszelt alma, 1 teáskanál fahéj.
Elkészítése:
A vajat a sütőporos liszttel összemorzsoltam, hozzáadtam a cukrot,végül a 2 egész tojást, 1 tojásfehérjét. A tejföllel az egészet összegyúrtam. Az almát lereszeltem, és belekevertem a fahéjat.
A tésztát kettéválasztottam 1 nagyobb, és egy kisebb részre. Először a nagyobb részt nyújtottam ki, és egy 34 x 28 cm-es sütőpapírral fedett tepsibe helyeztem.
Megszórtam búzacsírával, a reszelt almával beborítottam, és ráterítettem a másik kinyújtott tésztalapot. A széleket jól összedolgoztam, a maradék tojássárgáját felvertem, és rákentem a tetejére, majd kb. 2 -3 marék kristálycukorral megszórtam.
Villával megszúrkáltam a tetejét , és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 40 percig sütöttem.
Forrás: ez egy régi recept az internetről.
70 dkg finomliszt, 35 dkg vaj, 3 tojás, 2 csomag sütőpor, 1 dl tejföl, 35 dkg kristálycukor, 2 kg reszelt alma, 1 teáskanál fahéj.
Elkészítése:
A vajat a sütőporos liszttel összemorzsoltam, hozzáadtam a cukrot,végül a 2 egész tojást, 1 tojásfehérjét. A tejföllel az egészet összegyúrtam. Az almát lereszeltem, és belekevertem a fahéjat.
A tésztát kettéválasztottam 1 nagyobb, és egy kisebb részre. Először a nagyobb részt nyújtottam ki, és egy 34 x 28 cm-es sütőpapírral fedett tepsibe helyeztem.
Megszórtam búzacsírával, a reszelt almával beborítottam, és ráterítettem a másik kinyújtott tésztalapot. A széleket jól összedolgoztam, a maradék tojássárgáját felvertem, és rákentem a tetejére, majd kb. 2 -3 marék kristálycukorral megszórtam.
Villával megszúrkáltam a tetejét , és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 40 percig sütöttem.
Forrás: ez egy régi recept az internetről.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése