Hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 2 dkg élesztő, 5 dkg cukor, 50 ml tej, 5 dkg vaj, 1 tojás, 25 dkg -os gesztenyepüré.
Elkészítése:
Az élesztőt felfutattam a langyosra melegített tejben, egy teáskanál kristálycukorral. A többi hozzávalóval összegyúrtam, és meleg helyen 50 percig kelesztettem. Miután megkelt kb. 35 x 45 cm- es téglalappá myújtottam ki. A lereszelt gesztenyepürét a tésztára szórtam , feltekertem , koszorút formáztam belőle. Sütőpapírral fedett sütőlemezre raktam, a tetejét lekentem tejjel, és fedén bevagdostam. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 25- 30 percig sütöttem.
Forrás: TücsökBogár konyhájában láttam meg ezt a finom kalácsot.
25 dkg finomliszt, 2 dkg élesztő, 5 dkg cukor, 50 ml tej, 5 dkg vaj, 1 tojás, 25 dkg -os gesztenyepüré.
Elkészítése:
Az élesztőt felfutattam a langyosra melegített tejben, egy teáskanál kristálycukorral. A többi hozzávalóval összegyúrtam, és meleg helyen 50 percig kelesztettem. Miután megkelt kb. 35 x 45 cm- es téglalappá myújtottam ki. A lereszelt gesztenyepürét a tésztára szórtam , feltekertem , koszorút formáztam belőle. Sütőpapírral fedett sütőlemezre raktam, a tetejét lekentem tejjel, és fedén bevagdostam. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 25- 30 percig sütöttem.
Forrás: TücsökBogár konyhájában láttam meg ezt a finom kalácsot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése