teller-cake lett a SAD 13.-dik forduló háziasszonya, és a sütinyalóka témakört választotta. Éppen ezért a kislányom szülinapi partijára készítettem el ezt a gesztenyés, meggyes sütinyalókát.
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza, tejcsokoládé 10 dkg/ vagy 6 dkg ha kevésbé csokisan szeretnénk/ szerintem kevesebb csokoládé is elég bele, így nem nyomja el a gesztenye ízét./
kb. 5 dkg kekszmorzsa, 24 db magozott meggy, + 1 dl meggylé.
a díszítéshez: színes tortadara, hurkapálca.
Elkészítése:
A csokoládét mikróban egy teáskanál olajjal felolvasztottam, a darált kekszet kimértem. Az olvasztott csokoládéhoz adtam a felengedett gesztenyemasszát, és a meggy levét, továbbá annyi kekszmorzsát, hogy könnyen tudjam formázni. Diónyi mennyiséget tettem a masszából a tenyerembe, kissé ellapítottam , egy meggyet tettem a közepébe , majd a két tenyerem között görgetve gombócokat formáltam. Hütőbe raktam , legalább 1 órát dermesztettem , hogy majd a hurkapálca jobban megtartsa. A díszítéshez tortadarába, tortagyöngybe forgattam, végül beleszúrtam mindegyikbe egy hurkapálcát.
Forrás: Nők lapja konyha
A gesztenye-meggy igazi nyerő párosítás, és ezt még csak fokozzák a színes sütinyalókáid!
VálaszTörlésKöszönöm, hogy velem játszol! :)
Tényleg, elég gyakori párosítás!
VálaszTörlésSzívesen!