2013. február 5., kedd

Meggyes-diós rácsos

Hozzávalók:

  a tésztához: 40 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, csipetnyi só, 5 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 1 tojás 1 evőkanál tejföl.

  a töltelékhez: 4 tojás, 18 dkg porcukor, 20 dkg darált dió, 1 csomag vaniliás cukor, 1-2 maréknyi búzacsira / vagy zsemlemorzsa/ 80 dkg meggy / nálam mirelit , de lehet befőtt is/

 Elkészítése:

   A tésztához a lisztet a sütőporral , a sóval, a porcukorral, összeforgattam, majd a margarinnal, tojással, tejföllel összegyúrtam. Addig hütőbe raktam mig a tölteléket elkészítettem.

 A tojások sárgáját a porcukorral krémesre kevertem, majd hozzáadtam a diót. A tojásfehérjét a vaniliás cukorral ízesítve kemény habbá vertem, és az előző masszába forgattam.

 A tészta kétharmadát enyhén meglisztezett gyúrólapon 30 x 35 cm-re nyújtottam , és egy sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Búzacsirával meghintettem,a  meggyet
rászórtam , utánna a diós keveréket egyenletesen rásimítottam. A maradék tésztából vékony rudakat sodortam , amivel berácsoztam a sütemény tetejét. Egy pici tojást felvertem, és lekentem vele a tésztát. Előmelegített sütőben , közepes lángon / 180 fokon/ 45 perc alatt megsütöttem.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése