2012. január 23., hétfő

Gyümölcskenyér

Hozzávalók:

  7 tojásfehérje,csipet só, 10 dkg porcukor, 8 dkg finomliszt, 4 dkg olvasztott vaj, 10 dkg pirított, tört dió, 10 dkg aprított csoki, 20 dkg aszalt gyümölcs vegyesen / datolya, sárgabarack, áfonya, füge, narancshéj, citromhéj.

  Elkészítés:

     A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval kemény habbá vertem. Az aszalványokat, a diót, csokit összekevertem a liszttel, porcukorral, majd óvatos mozdulatokkal a tojáshabhoz kevertem. Ehez az elegyhez kevertem az olvasztott vajat, végül  egy sütőpappírral bélelt  püspökkenyérformába öntöttem, és közepes hőfokon kb. 45 percig sütőttem.

  Ötlet:LatsiaSzépségtár




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése