Hozzávalók:
15 dkg kristálycukor, 15 dkg margarin, 3 tojás, 8 dkg darált mák, 15 dkg finomliszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 1 dl tej.
a tésztára: 20 dkg ribizli, 2 evőkanál nád kristálycukor.
Elkészítés:
A margarint a cukorral elkezdtem habosítani, majd a tojásokat hozzáadva tovább habosítottam. A lisztet a darált mákkal, a reszelt citromhéjjal, és a sütőporral elkevertem , majd a tojásos masszába forgattam, végül a tejet is beledolgoztam. Egy 32 x 20 cm tepsibe sütőpappírt tettem,és beleöntöttem a masszát. A lecsöpögtetett ribizlivel kiraktam a tetejét , a nádcukrot rászórtam . Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb fél óráig sütöttem.
Ötlet: Nők Lapja Konyhája
15 dkg kristálycukor, 15 dkg margarin, 3 tojás, 8 dkg darált mák, 15 dkg finomliszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 1 dl tej.
a tésztára: 20 dkg ribizli, 2 evőkanál nád kristálycukor.
Elkészítés:
A margarint a cukorral elkezdtem habosítani, majd a tojásokat hozzáadva tovább habosítottam. A lisztet a darált mákkal, a reszelt citromhéjjal, és a sütőporral elkevertem , majd a tojásos masszába forgattam, végül a tejet is beledolgoztam. Egy 32 x 20 cm tepsibe sütőpappírt tettem,és beleöntöttem a masszát. A lecsöpögtetett ribizlivel kiraktam a tetejét , a nádcukrot rászórtam . Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb fél óráig sütöttem.
Ötlet: Nők Lapja Konyhája
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése