Ahogy mi szeretjük!
Hozzávalók:
a tésztához: 5 tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál finomliszt, 2 evőkanál étkezési keményítő, 2 kávéskanál sütőpor, csipet só.
a krémhez: 12 dkg vaj, 3 és fél evőkanál finomliszt, 3 és fél evőkanál kristálycukor, 1 és fél evőkanál cukrozatlan kakaópor,
2 dl tej, 4 teáskanál rumaroma.
a tetejére: 6 dkg étcsokoládé, 2 teáskanál étolaj.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskóta lapot sütöttem ,egy sütőpapírral bélelt 32 x 20 cm-s tepsiben.
A krémhez egy kisebb lábosban a tejet felmelegítettem ,hozzáadtam a lisztet, a cukrot, a kakaóport, és összefőztem őket. Mikor kihűlt,hozzákevertem a lágy vajat,és a rumaromát. Az elkészült krémet a kihűlt piskótalapra kentem. ,A tetejére az olvasztott étcsokoládét kentem.
Hozzávalók:
a tésztához: 5 tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál finomliszt, 2 evőkanál étkezési keményítő, 2 kávéskanál sütőpor, csipet só.
a krémhez: 12 dkg vaj, 3 és fél evőkanál finomliszt, 3 és fél evőkanál kristálycukor, 1 és fél evőkanál cukrozatlan kakaópor,
2 dl tej, 4 teáskanál rumaroma.
a tetejére: 6 dkg étcsokoládé, 2 teáskanál étolaj.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskóta lapot sütöttem ,egy sütőpapírral bélelt 32 x 20 cm-s tepsiben.
A krémhez egy kisebb lábosban a tejet felmelegítettem ,hozzáadtam a lisztet, a cukrot, a kakaóport, és összefőztem őket. Mikor kihűlt,hozzákevertem a lágy vajat,és a rumaromát. Az elkészült krémet a kihűlt piskótalapra kentem. ,A tetejére az olvasztott étcsokoládét kentem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése