A receptet Tücsökbogár oldalán fedeztem fel , mivel éppen két órája szedtem bodzát ,gondoltam kipróbálom ezt a receptet. Nagyon finomra sikeredett.
Hozzávalók:
4, 5 liter víz, 3 kg kristálycukor, 4 citrom, 5 dkg citromsav, 40 db bodzavirág, 1 kávéskanál nátrium -benzoát.
Elkészítés:
Egy hat literes fazékba fél kg cukrot karamellizáltam ,mikor már aranybarna színt kapott 1liter vízzel felöntöttem , és addig főztem mig a karamell elolvadt a vízben. A többi cukrot, és vizet is hozzáadtam , addig főztem mig a cukor felolvadt a szirupban, megvártam mig felforrt. Mikor már langyos hőmérsékletűre hűlt beletettem a kissé megmosott bodzavirágokat, a karikára vágott citromokat, a citromsavat, és a nátrium- benzoátot. Négy napig érleltem , úgy , hogy minden nap megkevertem . Leszűrtem , és jól zárodó üvegekbe töltöttem.
ntHozzávalók:
4, 5 liter víz, 3 kg kristálycukor, 4 citrom, 5 dkg citromsav, 40 db bodzavirág, 1 kávéskanál nátrium -benzoát.
Elkészítés:
Egy hat literes fazékba fél kg cukrot karamellizáltam ,mikor már aranybarna színt kapott 1liter vízzel felöntöttem , és addig főztem mig a karamell elolvadt a vízben. A többi cukrot, és vizet is hozzáadtam , addig főztem mig a cukor felolvadt a szirupban, megvártam mig felforrt. Mikor már langyos hőmérsékletűre hűlt beletettem a kissé megmosott bodzavirágokat, a karikára vágott citromokat, a citromsavat, és a nátrium- benzoátot. Négy napig érleltem , úgy , hogy minden nap megkevertem . Leszűrtem , és jól zárodó üvegekbe töltöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése