Hozzávalók:
17,5 dkg vaj, 2 zacskó vaníliás cukor, 1 csipet só, 25 dkg liszt, 7 dkg porcukor, 25g + 125g tejkaramella, 5 dkg darált mogyoró, 4 evőkanál tej.
Elkészítése:
A vajat simára kevertem a 2 vaníliás cukorral, sóval. Adagonként dolgoztam bele a lisztet, a cukrot, majd végül a finomra aprított tejkaramellát, és 1 órára hűtőbe raktam.
Hűtőből kivéve lisztezett felületen 5 mm vastagságúra kinyújtottam, és kis holdacskákat szaggattam ki belőle. Sűtőpapirral fedett sütőlemezre tettem őket, és két részletben 180 fokon 8 perc alatt kisültek.
A darált mogyorót serpenyőbe tettem, hozzáadtam az aprított 125g tejkaramellát, a tejet, és kavargatva egynemű masszává olvasztottam össze.
Hagytam kihűlni a krémet, majd egy kiskanállal megtöltöttem vele a holdacskákat.
Forrás: Blikk Nők advent külön száma 2013
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése