Hozzávalók:
a tésztához: 15 dkg Dia Wellness 50 -s liszt, 10 dkg vaj, 4 dkg Dia Wellness porcukorhelyettesítő, 1 kávéskanál sütőpor, 1 tojássárgája, csipet só.
a bevonáshoz, töltelékhez: 1 tojásfehérje/ villával kicsit felhabosítva/ kb. 5 dkg darált dió, vagy mogyoró, és bármilyen ízű lekvár.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, és folpackba csomagolva hűtőbe raktam. Gombócokat formáztam belőlük, előbb tojásfehérjébe forgattam majd a darált mogyoróba.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam őket, majd a fakanál végével mindegyikbe nyomtam egy lyukat.
Előmelegített 175 fokos sütőben 6 percig sütöttem, majd kivettem és megtöltöttem a lyukakat lekvárral.
Ezután visszaraktam a sütőbe, és készre sütöttem kb. 5 perc alatt.
Forrás: Judit Vivien Tóth receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése