Elkészítése:
a tésztához: 30 dkg liszt, 1 fél kévéskanél sütőpor, 1 csipet só, 10 dkg porcukor, 2 nagyobb tojássárgája, 18 dkg vaj, kb. 1, 5 evőkanál tejföl. Annyit kell bele tenni hogy a tészta ne legyen ragacsos, de kemény sem.
a töltelékhez: 2 nagyobb tojásfehérje, 12 dkg porcukor, 12 dkg kókuszreszelék.
Elkészítése:
A lisztet, a sütőport, a sót összekevertem, majd összemorzsoltam a felkockázott nem túl hideg vajjal.
A két tojássárgájával, porcukorral gyorsan összegyúrtam, és fél órára hűtőbe raktam.
Utána lisztezett felületen 3- 4 mm vastagságúra nyújtottam.
48 db 5 cm-s korongokat szaggattam ki belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire tettem őket.
A maradék tésztadarabokat összegyúrtam, és 96 db 6 cm hosszú rudakat sodortam belőlük.
A két tojásfehérjét keményre felvertem, a porcukorral még 2 percig vertem, majd beleforgattam a kókuszreszeléket.
Minden korong közepére 1 teáskanálnyi tölteléket raktam, majd kereszt alakban mindegyik tetejére rudakat tettem.
Előmelegített 170 fokos sütőben 14- 18 percig sütöttem. Még melegen meglehet szórni porcukorral.
Elkészíthető mákkal, és dióval is.
Forrás: Mészáros Gyöngyi Margit receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése