Hozzávalók:
a tésztához: 8 dkg Dia Wellness CH minusz liszt, 14 dkg DW - 50 lisztkeverék, 6 dkg DW sütőliszt,
6 g búzasikér, pici só, 3/4 tasak sütőpor, 14 dkg vaj, 3 dkg DW 1: 4 cukorhelyettesítő, 10 dkg tejföl,
2 tojássárgája, kis reszelt citromhéj.
a töltelékhez: 50 dkg meggy, 1, 5 dkg DW 1: 4 cukorhelyettesítő, 2 kávéskanál őrölt fahéj, 2 dkg DW főzős vaníliás pudingpor, 1, 5 dkg tönkölydara, tojás a kenéshez.
Elkészítése:
A liszteket, a sót, az édesítőt, a sütőport egy mélyebb tálban összekevertem, a vajat apró kockákra vágtam, és belemorzsoltam. Hozzágyúrtam a két tojássárgája tejföl keveréket, reszelt citromhéjat.
Fóliába betekertem, és a hűtőbe tettem dermedni.
A meggyet /most persze fagyasztottat/ egy közepes lábosba tettem, és elkezdtem melegíteni az édesítővel, fahéjjal. Mikor már levet engedett lehúztam a tűzről, és belekevertem a pudingport, tönkölydarát. Picit visszatettem, míg jól össze nem sűrűsödött.
A hűtőből kivett tészta kétharmadát kinyújtottam, és egy kivajazott, lisztezett 24 cm-s piteformába helyeztem. A tölteléket bele öntöttem, és a maradék tésztát ráreszeltem. / Könnyebb ha előtte még szét választjuk a tésztát, és mélyhűtőbe rakjuk./ Tojással megkentem a tetejét, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöttem.
Forrás: Dia Wellness.com oldaláról Mónika receptje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése