Hozzávalók:
a tésztához: 15 dkg Dia Wellness sütőliszt, 15 dkg Dia Wellness CH csökkentett liszt, 1, 5 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő, 1 teáskanál sütőpor, 2 tojássárgája, kb. 1 evőkanál tejföl.
a meggyes réteghez: 50 dkg meggy / most mirelit / 1 teáskanál fahéj, 1 evőkanál Dia Wellness negyedannyi édesítő, 1 csomag vanília pudingpor.
a mákos réteghez: 25 dkg darált mák, 1 alma, 1 evőkanál lekvár ,/ én a saját készítésű cukormentes meggylekváromat tettem bele / 1, 5 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő, 1 teáskanál vanília aroma,
1 evőkanál étkezési keményítő, 2 tojásfehérje.
A tészta lekenéshez : 1 tojás.
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrtam, és fóliába csomagolva beraktam a hűtőbe.
A meggyes réteghez a meggyet kiolvasztottam, a levét felfogtam és kiegészítettem még vizzel, összesen 3 dl -re lesz szűkség. A meggylét egy kisebb lábosba öntöttem, belekevertem a pudingport az édesítőt, és felfőztem, végül belekevertem a meggyet, fahéjat.
A mákos réteghez a darált mákhoz kevertem az édesítőt, a lekvárt, a lereszelt almát, az aromát, az étkezési keményítőt, és végül a 2 tojás kemény habját.
A hűtőből kivettem a tésztát, a kétharmadát kinyújtottam, és belehelyeztem egy sütőpapírral kibélelt 30 x 20 cm-s sütőformába.
A mákos keveréket rákentem, majd a kissé kihűlt meggyes tölteléket is ráigazgattam.
A maradék tésztát kinyújtottam, derelyevágóval vékony csíkokra vágtam, és berácsoztam vele a tetejét, végül 1 felvert tojással lekentem a tésztarácsot.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt megsült.
a tésztához: 15 dkg Dia Wellness sütőliszt, 15 dkg Dia Wellness CH csökkentett liszt, 1, 5 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő, 1 teáskanál sütőpor, 2 tojássárgája, kb. 1 evőkanál tejföl.
a meggyes réteghez: 50 dkg meggy / most mirelit / 1 teáskanál fahéj, 1 evőkanál Dia Wellness negyedannyi édesítő, 1 csomag vanília pudingpor.
a mákos réteghez: 25 dkg darált mák, 1 alma, 1 evőkanál lekvár ,/ én a saját készítésű cukormentes meggylekváromat tettem bele / 1, 5 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő, 1 teáskanál vanília aroma,
1 evőkanál étkezési keményítő, 2 tojásfehérje.
A tészta lekenéshez : 1 tojás.
Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrtam, és fóliába csomagolva beraktam a hűtőbe.
A meggyes réteghez a meggyet kiolvasztottam, a levét felfogtam és kiegészítettem még vizzel, összesen 3 dl -re lesz szűkség. A meggylét egy kisebb lábosba öntöttem, belekevertem a pudingport az édesítőt, és felfőztem, végül belekevertem a meggyet, fahéjat.
A mákos réteghez a darált mákhoz kevertem az édesítőt, a lekvárt, a lereszelt almát, az aromát, az étkezési keményítőt, és végül a 2 tojás kemény habját.
A hűtőből kivettem a tésztát, a kétharmadát kinyújtottam, és belehelyeztem egy sütőpapírral kibélelt 30 x 20 cm-s sütőformába.
A mákos keveréket rákentem, majd a kissé kihűlt meggyes tölteléket is ráigazgattam.
A maradék tésztát kinyújtottam, derelyevágóval vékony csíkokra vágtam, és berácsoztam vele a tetejét, végül 1 felvert tojással lekentem a tésztarácsot.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt megsült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése