Hozzávalók:
a piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 6 evőkanál liszt,
1 evőkanál útifű maghéj, fél csomag sütőpor, 4 evőkanál víz.
a krémhez: 25 dkg túró, 33 dkg tejföl, / nagy dobozos / 15 dkg joghurt, fél citrom leve, 2 evőkanál kristálycukor, / aki édesebben szereti tehet bele több cukrot is/ 1 csomag vaníliáscukor, 1 csomag zselatinpor, 4,5 dl tejszín, kb. 10 dkg szeder a tetejére.
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztottam, és a fehérjéket kemény habbá vertem egy csipet sóval.
A tojássárgákat habosra kevertem a cukorral, a vaníliáscukorral, valamint négy kanál vizzel.
A lisztben elkevertem a sütőport, és az útifű maghéjat.
Apránként a tojásos keverékbe dolgoztam, majd beleforgattam a tojáshabot is.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt 35 x 23 cm-s sütőformába simítottam, és előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöttem. Hagytam kihűlni.
A töltelékhez a túrót simára kevertem a tejföllel, joghurttal, a fél citrom levével.
A cukorral, és a vaníliáscukorral ízesítettem, és alaposan összedolgoztam.
A zselatint feloldottam egy kevés vizben a mikróban forrásig melegítettem, majd hagytam kissé kihűlni.
Mikor már langyosra hűlt belekevertem a túrós krémbe.
A tejszínt kemény habbá vertem, majd a krémhez kevertem, és szilárdulásig beraktam a hűtőbe.
A kihűlt piskótára halmoztam az összeállt krémet, és a szeder szemekkel kiraktam a tetejét.
Tálalásig a hűtőben kell tartani.
Ötlet: Recepttár süteményes fűzet, Kovács Zsanett receptje alapján.
a piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 6 evőkanál liszt,
1 evőkanál útifű maghéj, fél csomag sütőpor, 4 evőkanál víz.
a krémhez: 25 dkg túró, 33 dkg tejföl, / nagy dobozos / 15 dkg joghurt, fél citrom leve, 2 evőkanál kristálycukor, / aki édesebben szereti tehet bele több cukrot is/ 1 csomag vaníliáscukor, 1 csomag zselatinpor, 4,5 dl tejszín, kb. 10 dkg szeder a tetejére.
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztottam, és a fehérjéket kemény habbá vertem egy csipet sóval.
A tojássárgákat habosra kevertem a cukorral, a vaníliáscukorral, valamint négy kanál vizzel.
A lisztben elkevertem a sütőport, és az útifű maghéjat.
Apránként a tojásos keverékbe dolgoztam, majd beleforgattam a tojáshabot is.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt 35 x 23 cm-s sütőformába simítottam, és előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütöttem. Hagytam kihűlni.
A töltelékhez a túrót simára kevertem a tejföllel, joghurttal, a fél citrom levével.
A cukorral, és a vaníliáscukorral ízesítettem, és alaposan összedolgoztam.
A zselatint feloldottam egy kevés vizben a mikróban forrásig melegítettem, majd hagytam kissé kihűlni.
Mikor már langyosra hűlt belekevertem a túrós krémbe.
A tejszínt kemény habbá vertem, majd a krémhez kevertem, és szilárdulásig beraktam a hűtőbe.
A kihűlt piskótára halmoztam az összeállt krémet, és a szeder szemekkel kiraktam a tetejét.
Tálalásig a hűtőben kell tartani.
Ötlet: Recepttár süteményes fűzet, Kovács Zsanett receptje alapján.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése