Hozzávalók:
a piskótához: 4 tojás, 8 dkg kristálycukor, 2 evőkanál kakaópor, 7 dkg liszt.
a krémhez: fél dl szilvapálinka/ én csak 25 ml -t tettem bele/ 10 dkg szilvalekvár, 5 dl tejszín, + 1dl a díszítéshez, 10 dkg porcukor, 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg kakaós keksz morzsásra törve a tortára.
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét habbá vertem a cukorral, majd belekevertem a tojássárgákat is. Végül beleforgattam a kakaóporral átszitált lisztet.
Egy 24 cm-s kapcsos tortaformát sütőpapírral kibéleltem, beletöltöttem a masszát.
160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöttem./ tűpróbával nem árt ellenőrizni/
A kihűlt piskótát kétfelé vágtam.
A pálinkát belekevertem a lekvárba, és megkentem a két piskótalapot.
Az egyik piskótalapot visszahelyeztem a tortaformába.
A tejszínt kemény habbá vertem, belekevertem a gőz felett megolvasztott, kissé meleg étcsokoládét.
A krémmel megtöltöttem a két tortalapot, úgy hogy a tetejére, és az oldalára is került krém.
Beraktam a hütőbe, és egy éjszakát pihentettem./ Legalább 2 óra dermedés kell neki./
Másnap kakaós morzsával borítottam be az oldalát, tejszínhabbal, és krémmel díszítettem ki a tetejét.
/ Én még hagytam annyit a krémből, hogy jusson a díszítésre is/
Forrás: Nők Lapja Konyha Desszert különszáma.
a piskótához: 4 tojás, 8 dkg kristálycukor, 2 evőkanál kakaópor, 7 dkg liszt.
a krémhez: fél dl szilvapálinka/ én csak 25 ml -t tettem bele/ 10 dkg szilvalekvár, 5 dl tejszín, + 1dl a díszítéshez, 10 dkg porcukor, 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg kakaós keksz morzsásra törve a tortára.
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét habbá vertem a cukorral, majd belekevertem a tojássárgákat is. Végül beleforgattam a kakaóporral átszitált lisztet.
Egy 24 cm-s kapcsos tortaformát sütőpapírral kibéleltem, beletöltöttem a masszát.
160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöttem./ tűpróbával nem árt ellenőrizni/
A kihűlt piskótát kétfelé vágtam.
A pálinkát belekevertem a lekvárba, és megkentem a két piskótalapot.
Az egyik piskótalapot visszahelyeztem a tortaformába.
A tejszínt kemény habbá vertem, belekevertem a gőz felett megolvasztott, kissé meleg étcsokoládét.
A krémmel megtöltöttem a két tortalapot, úgy hogy a tetejére, és az oldalára is került krém.
Beraktam a hütőbe, és egy éjszakát pihentettem./ Legalább 2 óra dermedés kell neki./
Másnap kakaós morzsával borítottam be az oldalát, tejszínhabbal, és krémmel díszítettem ki a tetejét.
/ Én még hagytam annyit a krémből, hogy jusson a díszítésre is/
Forrás: Nők Lapja Konyha Desszert különszáma.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése