Hozzávalók:
150 ml tej, 12 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 3 dkg kakaópor, 1 evőkanál rum - vagy rum aroma, 12, 5 dkg darált keksz, 12, 5 dkg keksz apró darabokra törve.
Elkészítése:
A tejet a cukorral feltettem melegedni, belekockáztam a vajat, és addig melegítettem, amíg a vaj el nem olvadt. Levettem a tűzről, hozzáadtam a kakaóport, a rumot, és a kekszeket, majd jól elkevertem.
Kicsit hűlni hagytam, hogy formázhatóbb legyen, majd egy folpackra terítettem a masszát, és annak segítségével hengert formáztam. Legalább 3 - 4 órát hűtőben kell hagyni dermedni.
Porcukorba, vagy kókuszreszelékbe is bele lehet forgatni.
Forrás: Cookpad - Bornemissza Orsi receptje.
150 ml tej, 12 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 3 dkg kakaópor, 1 evőkanál rum - vagy rum aroma, 12, 5 dkg darált keksz, 12, 5 dkg keksz apró darabokra törve.
Elkészítése:
A tejet a cukorral feltettem melegedni, belekockáztam a vajat, és addig melegítettem, amíg a vaj el nem olvadt. Levettem a tűzről, hozzáadtam a kakaóport, a rumot, és a kekszeket, majd jól elkevertem.
Kicsit hűlni hagytam, hogy formázhatóbb legyen, majd egy folpackra terítettem a masszát, és annak segítségével hengert formáztam. Legalább 3 - 4 órát hűtőben kell hagyni dermedni.
Porcukorba, vagy kókuszreszelékbe is bele lehet forgatni.
Forrás: Cookpad - Bornemissza Orsi receptje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése