2015. november 29., vasárnap

Mézeskalács kuglóf

Hozzávalók:

  20 dkg liszt, 1 tojás, 17 dkg méz, 15 dkg barna cukor, 1, 5 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék, 12 dkg vaj, 2 dl tej.

 a mázhoz: 1 tojásfehérje, 10 dkg porcukor.

Elkészítése:

  A tejet felforraltam a mézzel, a cukorral, mézeskalács fűszerrel, a vajat is belehelyeztem, és felolvasztottam a tejben.
  A lisztel kevert sütőport, a felvert tojást, a  fűszeres, tejhez öntöttem, és összekevertem.
  Egy kuglóf formát kivajaztam, liszteztem, és beleöntöttem a masszát.
 160  fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütöttem.
 / tűpróbával nem árt ellenőrizni, hogy átsült - e. /

 A mázhoz a tojásfehérjét keményre felvertem a cukorral, és rácsurgattam a már kihűlt kuglófra.

Forrás: Éva advent 2012 - s számából.










  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése