2015. november 30., hétfő

Aszalt gyümölcsös szelet

Hozzávalók:

 Az alaptésztához: 30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 17 dkg vaj,.

 A tetejére: 15 dkg tejszín, 10 dkg kristálycukor, 10- 10 dkg aprított mogyoró, szeletelt mandulapehely, 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs.

  A csokiréteghez: 15 dkg étcsokoládé, 2 dkg kókuszzsír.

Elkészítése:

   A sütőporral elvegyített lisztet, a  cukorral, a vaníliás cukorral, a puha vajjal, és 3 evőkanál hideg vízzel simára gyúrtam. Folpackba csomagoltam, és kb. 1 órára hűtőbe raktam.

Kisebb lábosban a tejszínt a 10 dkg cukorral felforraltam, hozzáadtam a mandulát, a mogyorót, meg az aszalt gyümölcsöket, és ismét felforraltam. Kb. 20 percig hűlni hagytam.

A hűtőből kivett tésztát sütőpapíron kinyújtottam 30 x 40 cm-s lappá. Sütőlemezre ráraktam, villával  megszurkáltam, és előmelegített sütőben, 175 fokon 8- 10 percig sütöttem. Kb. 5 percig pihentettem, majd eloszlattam rajta a gyümölcsös masszát, és változatlan hőfokon, további 15 percig sütöttem.

 Hűlni hagytam, végül olajos késsel 3 x 7 cm - s szeletekre vágtam.
 Az étcsokoládét a kókuszzsírral együtt mikróban összeolvasztottam.
 A kihűlt szeletek alját, oldalát belemártogattam, és egy tálcára helyeztem őket.

Forrás: Tina advent 2007 számából.
   







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése