Hozzávalók:
Az alaptésztához: 30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 17 dkg vaj,.
A tetejére: 15 dkg tejszín, 10 dkg kristálycukor, 10- 10 dkg aprított mogyoró, szeletelt mandulapehely, 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs.
A csokiréteghez: 15 dkg étcsokoládé, 2 dkg kókuszzsír.
Elkészítése:
A sütőporral elvegyített lisztet, a cukorral, a vaníliás cukorral, a puha vajjal, és 3 evőkanál hideg vízzel simára gyúrtam. Folpackba csomagoltam, és kb. 1 órára hűtőbe raktam.
Kisebb lábosban a tejszínt a 10 dkg cukorral felforraltam, hozzáadtam a mandulát, a mogyorót, meg az aszalt gyümölcsöket, és ismét felforraltam. Kb. 20 percig hűlni hagytam.
A hűtőből kivett tésztát sütőpapíron kinyújtottam 30 x 40 cm-s lappá. Sütőlemezre ráraktam, villával megszurkáltam, és előmelegített sütőben, 175 fokon 8- 10 percig sütöttem. Kb. 5 percig pihentettem, majd eloszlattam rajta a gyümölcsös masszát, és változatlan hőfokon, további 15 percig sütöttem.
Hűlni hagytam, végül olajos késsel 3 x 7 cm - s szeletekre vágtam.
Az étcsokoládét a kókuszzsírral együtt mikróban összeolvasztottam.
A kihűlt szeletek alját, oldalát belemártogattam, és egy tálcára helyeztem őket.
Forrás: Tina advent 2007 számából.
Az alaptésztához: 30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 17 dkg vaj,.
A tetejére: 15 dkg tejszín, 10 dkg kristálycukor, 10- 10 dkg aprított mogyoró, szeletelt mandulapehely, 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs.
A csokiréteghez: 15 dkg étcsokoládé, 2 dkg kókuszzsír.
Elkészítése:
A sütőporral elvegyített lisztet, a cukorral, a vaníliás cukorral, a puha vajjal, és 3 evőkanál hideg vízzel simára gyúrtam. Folpackba csomagoltam, és kb. 1 órára hűtőbe raktam.
Kisebb lábosban a tejszínt a 10 dkg cukorral felforraltam, hozzáadtam a mandulát, a mogyorót, meg az aszalt gyümölcsöket, és ismét felforraltam. Kb. 20 percig hűlni hagytam.
A hűtőből kivett tésztát sütőpapíron kinyújtottam 30 x 40 cm-s lappá. Sütőlemezre ráraktam, villával megszurkáltam, és előmelegített sütőben, 175 fokon 8- 10 percig sütöttem. Kb. 5 percig pihentettem, majd eloszlattam rajta a gyümölcsös masszát, és változatlan hőfokon, további 15 percig sütöttem.
Hűlni hagytam, végül olajos késsel 3 x 7 cm - s szeletekre vágtam.
Az étcsokoládét a kókuszzsírral együtt mikróban összeolvasztottam.
A kihűlt szeletek alját, oldalát belemártogattam, és egy tálcára helyeztem őket.
Forrás: Tina advent 2007 számából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése