Hozzávalók:
a tésztához: 30 dkg liszt, 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál kakaópor, 20 dkg vaj, 1 tojás.
a krémhez : 10 dkg erdei gyümölcs, 1 dl víz, 5 dkg cukor, fél csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg puha vaj, 6 dkg étcsokoládé a díszítéshez plusz 1 teáskanál kókuszzsír, vagy olaj.
Elkészítése:
A tésztához a lisztet, cukrot, kakaóport, és a vajat egy keverőtálba tettem, kissé elmorzsoltam, majd a tojással sima tésztává gyúrtam. Fóliába csomagoltam, és fél órára beraktam a hűtőbe pihenni.
A krémhez az erdei gyümölcsöket, 50 ml vizet, a cukrot egy kis lábosba tettem, majd forrásig hevítettem. A maradék 50 ml vízben elkevert vaníliás pudingporral besűrítettem, és hagytam hűlni.
A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtottam 2 - 4 mm vastagságúra, majd egy közepes átmérőjű kiszúróval kiszaggattam. Sütőpapírral fedett sütőlemezen 160 fokra előmelegített sütőben 8 - 10 perc alatt készre sütöttem a korongokat.
A töltelékhez a kihűlt gyümölcsös részt a puha vajjal habosra kevertem, és megtöltöttem vele a korongokat.
A tetejükre az olvasztott étcsokoládét kentem.
Másnapra lesz finomabb, mert kell neki 1 nap pihenés, hogy ne legyen kemény.
Forrás: Nők Lapja Konyha.
A fotókon a saját készítésű díszeim is láthatók.
a tésztához: 30 dkg liszt, 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék, 10 dkg porcukor, 1 evőkanál kakaópor, 20 dkg vaj, 1 tojás.
a krémhez : 10 dkg erdei gyümölcs, 1 dl víz, 5 dkg cukor, fél csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg puha vaj, 6 dkg étcsokoládé a díszítéshez plusz 1 teáskanál kókuszzsír, vagy olaj.
Elkészítése:
A tésztához a lisztet, cukrot, kakaóport, és a vajat egy keverőtálba tettem, kissé elmorzsoltam, majd a tojással sima tésztává gyúrtam. Fóliába csomagoltam, és fél órára beraktam a hűtőbe pihenni.
A krémhez az erdei gyümölcsöket, 50 ml vizet, a cukrot egy kis lábosba tettem, majd forrásig hevítettem. A maradék 50 ml vízben elkevert vaníliás pudingporral besűrítettem, és hagytam hűlni.
A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtottam 2 - 4 mm vastagságúra, majd egy közepes átmérőjű kiszúróval kiszaggattam. Sütőpapírral fedett sütőlemezen 160 fokra előmelegített sütőben 8 - 10 perc alatt készre sütöttem a korongokat.
A töltelékhez a kihűlt gyümölcsös részt a puha vajjal habosra kevertem, és megtöltöttem vele a korongokat.
A tetejükre az olvasztott étcsokoládét kentem.
Másnapra lesz finomabb, mert kell neki 1 nap pihenés, hogy ne legyen kemény.
Forrás: Nők Lapja Konyha.
A fotókon a saját készítésű díszeim is láthatók.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése