Hozzávalók:
35 dkg finomliszt, 1,5 dkg élesztő, 1/2- 1 dl tej, 1 kis pohár tejföl, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál rum.
Elkészítése:
Az élesztőt, a vaníliás cukrot felfuttattam a kéz melegre melegített tejben.
A lisztet kimértem, beleöntöttem egy tálba, hozzáadtam a csipetnyi sót, olajat, tejfölt, a két tojássárgáját. A már felfuttatott élesztőt hozzáöntöttem, és kissé lágy tésztává dagasztottam.
50 percig letakarva kelesztettem, majd lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra kinyújtottam a tésztát.
Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggattam,a közepüket az ujjammal benyomtam, és letakarva még 10 percig kelni hagytam.
Közepesen forró olajban sütöttem ki őket, úgy , hogy a benyomott oldal került lefelé a serpenyőben.
Lekvárral, porcukorral kínáltam.
Ötlet: www.takarekoskonyha.blogspot.hu
35 dkg finomliszt, 1,5 dkg élesztő, 1/2- 1 dl tej, 1 kis pohár tejföl, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál rum.
Elkészítése:
Az élesztőt, a vaníliás cukrot felfuttattam a kéz melegre melegített tejben.
A lisztet kimértem, beleöntöttem egy tálba, hozzáadtam a csipetnyi sót, olajat, tejfölt, a két tojássárgáját. A már felfuttatott élesztőt hozzáöntöttem, és kissé lágy tésztává dagasztottam.
50 percig letakarva kelesztettem, majd lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra kinyújtottam a tésztát.
Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggattam,a közepüket az ujjammal benyomtam, és letakarva még 10 percig kelni hagytam.
Közepesen forró olajban sütöttem ki őket, úgy , hogy a benyomott oldal került lefelé a serpenyőben.
Lekvárral, porcukorral kínáltam.
Ötlet: www.takarekoskonyha.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése