2015. február 2., hétfő

Tejfölös fánk

Hozzávalók:

  35 dkg finomliszt, 1,5 dkg élesztő, 1/2- 1 dl  tej, 1 kis pohár tejföl, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál rum.

Elkészítése:

  Az élesztőt, a vaníliás cukrot felfuttattam a kéz melegre melegített tejben.
  A lisztet kimértem, beleöntöttem egy tálba, hozzáadtam a csipetnyi sót, olajat, tejfölt, a két tojássárgáját. A már felfuttatott élesztőt hozzáöntöttem, és kissé lágy tésztává dagasztottam.

  50 percig letakarva kelesztettem, majd lisztezett felületen kb. 1 cm vastagságúra kinyújtottam a tésztát.
  Közepes pogácsaszaggatóval kiszaggattam,a közepüket az ujjammal benyomtam,  és letakarva még 10 percig kelni hagytam.
    Közepesen forró olajban sütöttem ki őket, úgy , hogy a benyomott oldal került lefelé a serpenyőben.
 Lekvárral, porcukorral kínáltam.

   Ötlet: www.takarekoskonyha.blogspot.hu


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése