Hozzávalók:
a tésztához: 22 dkg finomliszt, 14 dkg vaj, 2 dkg kakaópor, 7 dkg porcukor, 1 tojás.
a töltelékhez: 30 dkg túró, 15 dkg tejföl, 12 dkg xilit, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 3 dkg puha vaj.
a díszítéshez: 20 dkg málna, 1 csomag piros tortazselé.
Elkészítés:
A tésztához valókat egy tálban összemorzsoltam , utoljára adtam hozzá a tojást, és tésztává gyúrtam össze. Lisztezett deszkán kerek lapot nyújtottam belőle, és kibéleltem vele egy 26 cm- s vajjal kikent piteformát. Az alját villával megszurkáltam , és a hűtőbe raktam pihenni, míg a tölteléket elkészítettem.
A töltelék hozzávalóit egy tálban alaposan összekevertem, majd a hűtőből kivett tésztára halmoztam.
Előmelegített sütőben , alacsony hőfokon kb. 1 órát sütöttem.
Mikor már teljesen kihűlt a tészta, a tetejét beborítottam a málnaszemekkel.
A tortazselét a zacskón lévő használati utasítás szerint elkészítettem , és a málnaszemekre öntöttem.
Ötlet: Nők Lapja Konyhája
a tésztához: 22 dkg finomliszt, 14 dkg vaj, 2 dkg kakaópor, 7 dkg porcukor, 1 tojás.
a töltelékhez: 30 dkg túró, 15 dkg tejföl, 12 dkg xilit, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojás, 3 dkg puha vaj.
a díszítéshez: 20 dkg málna, 1 csomag piros tortazselé.
Elkészítés:
A tésztához valókat egy tálban összemorzsoltam , utoljára adtam hozzá a tojást, és tésztává gyúrtam össze. Lisztezett deszkán kerek lapot nyújtottam belőle, és kibéleltem vele egy 26 cm- s vajjal kikent piteformát. Az alját villával megszurkáltam , és a hűtőbe raktam pihenni, míg a tölteléket elkészítettem.
A töltelék hozzávalóit egy tálban alaposan összekevertem, majd a hűtőből kivett tésztára halmoztam.
Előmelegített sütőben , alacsony hőfokon kb. 1 órát sütöttem.
Mikor már teljesen kihűlt a tészta, a tetejét beborítottam a málnaszemekkel.
A tortazselét a zacskón lévő használati utasítás szerint elkészítettem , és a málnaszemekre öntöttem.
Ötlet: Nők Lapja Konyhája
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése