2014. szeptember 23., kedd

Legjobb mákos süti

Hozzávalók:

   25 dkg darált mák, fél kávéskanál szódabikarbona,  5 dkg xilit, 2 tojás, fél pohár víz, szilvalekvár.

Elkészítése:

  A darált mákot egy tálba öntöttem, hozzáadtam a 2 tojást, szódabikarbonátot, xilitet, vizet.
  Sűrű krémes állagúra kevertem.
  Sütőpapírral kibéleltem egy 22 x 30 cm-s tepsit, és beleöntöttem a massza felét.
  A tetszőleges mennyiségű szilvalekvárt rápötyögtettem, majd a tészta másik felével beborítottam.
  Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. fél óra alatt megsütöttem.


  Forrás: www.elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu

   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése