Hozzávalók:
25 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált mák, 1 tojás, 30 dkg finomliszt, 2 teáskanál vanilia aroma, - szilvalekvár a tetejére.
Elkészítése:
Robotgéppel habosra kevertem a puha vajat a porcukorral, a tojással, vanilia aromával. Fakanállal hozzákevertem a darált mákot, lisztet, és kézzel összegyúrtam. 30 percig hütőbe pihentettem, majd diónyi gömböket formáltam. A közepüket kissé benyomtam, és bele pöttyintettem egy kávéskanálnyi lekvárt.
Sütőpapírral borított tepsire rakosgattam őket, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon 20 perc alatt készre sültek.
25 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált mák, 1 tojás, 30 dkg finomliszt, 2 teáskanál vanilia aroma, - szilvalekvár a tetejére.
Elkészítése:
Robotgéppel habosra kevertem a puha vajat a porcukorral, a tojással, vanilia aromával. Fakanállal hozzákevertem a darált mákot, lisztet, és kézzel összegyúrtam. 30 percig hütőbe pihentettem, majd diónyi gömböket formáltam. A közepüket kissé benyomtam, és bele pöttyintettem egy kávéskanálnyi lekvárt.
Sütőpapírral borított tepsire rakosgattam őket, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon 20 perc alatt készre sültek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése