2013. szeptember 16., hétfő

Szilvás- mákos keksz

Hozzávalók:

   25 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált mák, 1 tojás, 30 dkg finomliszt, 2 teáskanál vanilia aroma, - szilvalekvár a tetejére.

Elkészítése:

  Robotgéppel habosra kevertem a puha vajat  a porcukorral, a tojással, vanilia aromával. Fakanállal hozzákevertem a darált mákot, lisztet, és kézzel összegyúrtam. 30 percig hütőbe pihentettem, majd diónyi gömböket formáltam. A közepüket kissé benyomtam, és bele pöttyintettem egy kávéskanálnyi lekvárt.
 Sütőpapírral borított tepsire rakosgattam őket, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon 20 perc alatt készre sültek.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése