2013. május 30., csütörtök

Meggyes kocka

Hozzávalók:

  az omlós tésztához: 1 kávéskanál sütőpor, 40 dkg finomliszt, 20 dkg hideg margarin, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál tejföl, 1 tojássárgája.


 a töltelékhez: 70 dkg meggy, 5 dkg búzacsíra, 5 dkg darált dió.

 a piskótatésztához : 5 tojás, csipet só, 14 dkg kristálycukor, 6 dkg porcukor, 2 tasak vaniliás cukor, 7 dkg finomliszt, 7 dkg kókuszreszelék.


  Elkészítése:

    A tésztához összemorzsoltam a sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, hozzáadtam a porcukrot, és a tejfölben elkevert tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrtam, cipot formáltam belőle, fóliába csomagoltam, és a hütőben fél órát pihentettem.


   A töltelékhez kiolvasztottam egy csomag meggyet, / lehet használni friss meggyet is, szezonban /.

  Lisztezett munkalapon kinyújtottam a tésztát, és egy 32 x 40 cm -es sütőpapírral fedett tepsibe fektettem, megszúrkáltam villával , megszórtam a búzacsírával összekevert dióval , és 5 percig elősütöttem, majd kissé hűlni hagytam.

  A piskótához kettéválasztottam a tojásokat, a fehérjéket csipet sóval, és az apránként hozzáadott kristálycukorral kemény habbá vertem. A tojássárgákat a porcukorral, és a két vaniliás cukorral fehéredésig kevertem , felváltva beleforgattam a habot,kókuszreszeléket  és a lisztet.

  Megszórtam a tésztalapot meggyel, a piskótamasszát rákentem. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 50 percig sütöttem. Mikor már kihűlt meghinthetjük  vaniliás porcukorral.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése