Hozzávalók:
az alaphoz: 20 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg vaj, 5 dkg aprított mogyoró, 5 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor.
a karamellhez: 5 dkg kristálycukor, 50 ml tejszín.
a krémhez: 2 dl hideg tejszín, 3 dkg porcukor, 1 csomag habfixáló.
a tetejére: 20 dkg eper, 5 dkg aprított mogyoró, vagy szeletelt, pirított mandula.
Elkészítése:
Az alaphoz mindent egy tálba morzsoltam , a legvégén adtam hozzá 2 evőkanál vizet. A morzsát 28cm- es piteformába nyomkodtam úgy, hogy az alját, és az oldalát is egyenletesen fedje, majd a fagyasztóba raktam dermedni.
A karamellhez a cukrot egy serpenyőben egyenletesen felolvasztottam , tejszínt felmelegítettem , és óvatosan a folyós cukorhoz adtam, közben folyamatosan kevertem. Amikor már csomómentessé vált , levettem a tűzről, hagytam kihűlni.
A krémhez a tejszínt a porcukorral , és a habfixálóval kemény habbá vertem , majd egyenletesen elkentem a fagyasztóból kivett kekszes alapon. Az epret megmostam , cikkekre vágtam, a mandulát serpenyőben átpirítottam, / én most szeletelt mandulát használtam, de pirított mogyóróval, dióval is jó/ és a mandulával együtt a tejszínhabra szórtam. Végül megcsúrgattam a karemellel, és beraktam a hütőbe.
ötlet: Nők Lapja Konyha tavalyi májusi száma.
az alaphoz: 20 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg vaj, 5 dkg aprított mogyoró, 5 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor.
a karamellhez: 5 dkg kristálycukor, 50 ml tejszín.
a krémhez: 2 dl hideg tejszín, 3 dkg porcukor, 1 csomag habfixáló.
a tetejére: 20 dkg eper, 5 dkg aprított mogyoró, vagy szeletelt, pirított mandula.
Elkészítése:
Az alaphoz mindent egy tálba morzsoltam , a legvégén adtam hozzá 2 evőkanál vizet. A morzsát 28cm- es piteformába nyomkodtam úgy, hogy az alját, és az oldalát is egyenletesen fedje, majd a fagyasztóba raktam dermedni.
A karamellhez a cukrot egy serpenyőben egyenletesen felolvasztottam , tejszínt felmelegítettem , és óvatosan a folyós cukorhoz adtam, közben folyamatosan kevertem. Amikor már csomómentessé vált , levettem a tűzről, hagytam kihűlni.
A krémhez a tejszínt a porcukorral , és a habfixálóval kemény habbá vertem , majd egyenletesen elkentem a fagyasztóból kivett kekszes alapon. Az epret megmostam , cikkekre vágtam, a mandulát serpenyőben átpirítottam, / én most szeletelt mandulát használtam, de pirított mogyóróval, dióval is jó/ és a mandulával együtt a tejszínhabra szórtam. Végül megcsúrgattam a karemellel, és beraktam a hütőbe.
ötlet: Nők Lapja Konyha tavalyi májusi száma.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése