2013. június 19., szerda

Mogyorós - epres - karamellás torta

Hozzávalók:

   az alaphoz: 20 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg vaj, 5 dkg aprított mogyoró, 5 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor.

   a karamellhez: 5 dkg kristálycukor, 50 ml tejszín.

   a krémhez: 2 dl hideg tejszín, 3 dkg porcukor, 1 csomag habfixáló.

   a tetejére: 20 dkg eper, 5 dkg aprított mogyoró, vagy szeletelt, pirított mandula.


   Elkészítése:

      Az alaphoz mindent egy tálba morzsoltam , a legvégén adtam hozzá 2 evőkanál vizet. A morzsát 28cm- es piteformába nyomkodtam úgy, hogy az alját, és az oldalát is egyenletesen fedje, majd a fagyasztóba raktam dermedni.

   A karamellhez a cukrot egy serpenyőben egyenletesen felolvasztottam , tejszínt felmelegítettem , és óvatosan a folyós cukorhoz adtam, közben folyamatosan  kevertem. Amikor már csomómentessé vált , levettem a tűzről, hagytam kihűlni.

 A krémhez a tejszínt a porcukorral , és a habfixálóval  kemény habbá vertem , majd egyenletesen elkentem a fagyasztóból kivett  kekszes alapon.  Az epret megmostam , cikkekre vágtam, a mandulát serpenyőben átpirítottam,  / én most szeletelt mandulát használtam, de pirított  mogyóróval, dióval is jó/ és a mandulával együtt a tejszínhabra szórtam. Végül megcsúrgattam a karemellel, és beraktam a hütőbe.

  ötlet: Nők Lapja Konyha tavalyi májusi száma.

 

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése