2012. február 2., csütörtök

Gesztenyés, csokis muffin

  


  Hozzávalók:


   10 dkg olvasztott vaj, 15 dkg kristálycukor, 1cs.vaniliás cukor, 1 tojás, 1 dl tej, vagy 90 ml tej, és 2 evőkanál rum, 25 dkg gesztenyepüré, 20 dkg finomliszt, 2 kávéskanál sütőpor, fél kávéskanál szódabikarbona, csipet só, lehet beletenni meggyet, csokit. / Én most 5 dkg darabolt csokit raktam bele./


 Elkészítés:


   A cukrot , a puha vajjal, tojással kikeverem , a liszthez adom a sót, sütőport, szódabikarbonát, csokidarabokat. A gesztenyét villával összetöröm, a tojásos masszához keverem, majd végül a lisztes keveréket is hozzáadom. A muffintepsibe pappírkapszlikat helyezek, és
két- három kavarás után muffintepsi mélyedéseibe kanalazom a tésztát. Előmelegített sütőben közepes hőfokon 25 perc alatt sütöm meg. 






  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése