Hozzávalók:
20 dkg fehér liszt,20 dkg rétes liszt, 1,5 dkg élesztő, 2,4 dl tej, 8 dkg olvasztott vaj, 8 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1 csipet só.
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben, egy teáskanál porcukorral. A többi hozzávalóhoz öntöttem és jól kidagasztottam. Egy órát kelni hagytam , majd a tésztát kétfelé vettem , és egyenként kinyújtottam őket. Mindegyiket megkentem a meglangyosított nutellával ,kis örőlt mogyoróval megszórtam . Külön- külön feltekertem őket / mint a beiglit/ , majd a két tekercset összefontam, és igy tettem egy sütőpappírral bélelt szétcsúztatható hosszúkás formába. Fél órát még kelesztettem ,majd lekentem egy kis felvert tojással, a sütőben kb. 45 percig sütöttem.
20 dkg fehér liszt,20 dkg rétes liszt, 1,5 dkg élesztő, 2,4 dl tej, 8 dkg olvasztott vaj, 8 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1 csipet só.
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttattam a langyos tejben, egy teáskanál porcukorral. A többi hozzávalóhoz öntöttem és jól kidagasztottam. Egy órát kelni hagytam , majd a tésztát kétfelé vettem , és egyenként kinyújtottam őket. Mindegyiket megkentem a meglangyosított nutellával ,kis örőlt mogyoróval megszórtam . Külön- külön feltekertem őket / mint a beiglit/ , majd a két tekercset összefontam, és igy tettem egy sütőpappírral bélelt szétcsúztatható hosszúkás formába. Fél órát még kelesztettem ,majd lekentem egy kis felvert tojással, a sütőben kb. 45 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése