2011. szeptember 24., szombat

Dió

Hozzávalók:

  30 dkg finomliszt, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 11 dkg darált dió, 1 evőkanál kakaó.

 Krém: 15 dkg margarint, 1 tojást, 10 dkg porcukorral, habosra kevertem. 10 dkg darált diót kevés tejjel felfőztem, és hozzáadtam a vajas krémhez, negyed üveg rum aromát is adtam hozzá.

  Elkészítés:

   a hozzávalókat összegyúrtam, és dió formákba nyomkodtam. / Nekem 24 db formám van , kb 4-szer kellett sütögetnem , kiborítani, nyomkodni a tésztát.

 Mikor már kihűltek a dióhéjak  kettőt- kettőt összeragasztottam a krémmel. Végül kakaós porcukorba forgattam őket.




  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése