Limara sajtos pogácsa receptjét vettem alapul, kisebb változtatásokkal sütöttem meg.
Hozzávalók:
60 dkg finomliszt, egy lapos evőkanál só, 25 dkg margarin, 25 dkg reszelt sajt, fél deci tej, 1 teáskanál kristálycukor, 3 dkg élesztő, kb. 1,5- 2 dl tejföl, 1 tojás.
Tetejére: 1 tojás, 5-6 dkg reszelt sajt.
Elkészítése:
A lisztet elmorzsolom a margarinnnal , az élesztőt felfuttatom a tejben, a cukorral, majd a többi hozzávalóval közepesen kemény tésztává gyúrom. Letakarom, és éjszakára hütőbe rakom.
Másnap ujjnyi vastagra nyújtom , kicsi kb. 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Sütőpapíros tepsire rakom őket , a tetejüket lekenem a felvert tojással, és mindegyikre rakok reszelt sajtot. Tepsin hagyom kelni egy órát, és közepes hőfokon 25- 30 perc alatt sütöm meg.
Hozzávalók:
60 dkg finomliszt, egy lapos evőkanál só, 25 dkg margarin, 25 dkg reszelt sajt, fél deci tej, 1 teáskanál kristálycukor, 3 dkg élesztő, kb. 1,5- 2 dl tejföl, 1 tojás.
Tetejére: 1 tojás, 5-6 dkg reszelt sajt.
Elkészítése:
A lisztet elmorzsolom a margarinnnal , az élesztőt felfuttatom a tejben, a cukorral, majd a többi hozzávalóval közepesen kemény tésztává gyúrom. Letakarom, és éjszakára hütőbe rakom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése