2012. november 6., kedd

Sajtos pogácsa

Limara sajtos pogácsa receptjét vettem alapul, kisebb változtatásokkal sütöttem meg.

Hozzávalók:

  60 dkg finomliszt, egy lapos evőkanál só, 25 dkg margarin, 25 dkg reszelt sajt, fél deci tej, 1 teáskanál kristálycukor, 3 dkg élesztő, kb. 1,5- 2 dl tejföl, 1 tojás.
Tetejére: 1 tojás, 5-6 dkg reszelt sajt.

 Elkészítése:

  A lisztet  elmorzsolom a margarinnnal , az élesztőt felfuttatom a tejben, a cukorral, majd a többi hozzávalóval közepesen kemény tésztává gyúrom. Letakarom, és éjszakára hütőbe rakom.

 Másnap ujjnyi vastagra nyújtom , kicsi kb. 3 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Sütőpapíros tepsire rakom őket , a tetejüket lekenem a felvert tojással, és mindegyikre rakok reszelt sajtot. Tepsin hagyom kelni  egy órát, és közepes hőfokon 25- 30 perc alatt sütöm meg.  






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése