2014. augusztus 8., péntek

Áfonyás - szedres piskóta

Hozzávalók:

   3 tojás, 8 dkg kristálycukor, 1 dl tej, fél dl napraforgóolaj, 10 dkg finomliszt, fél csomag sütőpor, összesen 15 dkg áfonya, szeder.

Elkészítése:

  A tojásokat szétválasztottam. A fehérjét a cukorral kemény habbá vertem.
  A tojássárgáját,  a tejet,  az olajat, a lisztet, és a sütőport, jól összekevertem, végül adtam hozzá a tojásfehérjehabot. Sütőpapírral bélelt 20 x 33 cm-s tepsibe öntöttem a masszát, majd belenyomkodtam az áfonya, és szederszemeket.
 Előmelegített sütőben , közepes hőmérsékleten 25- 30 perc alatt megsütöttem.


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése