2013. január 23., szerda

Aszalt szilvás csokis keksz


Hozzávalók:

  13 dkg liszt, 10-12 dkg nádcukor, / ki milyen édesen szereti/ 10 dkg olvasztott vaj, 75 g aszalt szílva, 2 tojás, 5 dkg pirított, durvára vágott mogyoró, - vagy dió, 3 dkg darabolt csoki, fél teáskanál fahéj, fél teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 2 teáskanál vanilia kivonat, fél teáskanál szódabikarbona, csipet só.

  Elkészítése:

   Az aszalt szilvát aprítóba tettem , pépesítettem. A nádcukrot a tojásokkal, és a vanilia kivonattal felhabosítottam , majd hozzácsurgattam az olvasztott vajat. Belekevertem a szilvapépet, a csipet sót, és a száraz hozzávalókat is apránként hozzáadagoltam.Teáskanállal diónyi gombócokat rakosgattam egy sütőpapírral fedett sütőlemezre. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsültek. / nekem 36 db keksz lett/

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finomnak néz ki, mi meg mostanában házi keksz-függők lettünk. :) Kipróbálós!

    VálaszTörlés
  2. Frissen a legjobb, és nem szabad túl sütni.
    Próbáld ki!

    VálaszTörlés